13. aug, 2017

Was je haar met Bio zeep!

 

Deze zeep is veel beter voor je hoofdhuid ivm allergieën, er komt een beschermlaagje op waardoor je geen jeuk of schilfers meer hebt.

Als we allen overgaan op gewone biozeep hetzij met of zonder olieën of kruiden dan ontlasten wij het milieu!

In de meeste schampoo's zitten chemische stoffen en siliconen wat niet te zuiveren valt uit ons afvalwater, dus is gewone zeep véél beter en duurzamer in gebruik zelfs om mee te douchen er zitten in deze zepen olieën die de huid beschermen!

Na het wassen spoelen met verdund natuurazijn en dan drogen, het voelt heerlijk zacht.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ter info:

Shampoo & sls

Controleer of er op uw shampoo etiket ingrediënten staan met de volgende namen:

Sodium lauryl sulfate
Sodium laureth sulfate
Sodium acetyl sulfate

of simpelweg: SLS

Deze substantie zit in de meeste shampoos, de fabrikanten voegen het toe omdat het goed schuimt en goedkoop is. Het zijn synthetische stoffen die reinigen en schuimen.
Lees verder en ontdek...

De waarheid over Sodium Lauryl Sulfate
Geniet u van een shampoo die rijkelijk schuimt? Of een bubbelbad met lekker veel schuim? Of een goedschuimende scheercrème? Het lijken onschuldige pleziertjes die we onszelf gunnen...totdat u erachter komt WAT al dat lekkere, luxe schuim creëert. Als u dat eenmaal weet, kunt u wel eens tot de conclusie komen dat al dat schuim helemaal niet zo plezierig is.

Check de etiketten van uw shampoo, vloeibare handzeep, doucheschuim, face-wash, scheerschuim en bubbelbad. Staat er op dat er Sodium Lauryl Sulfate (SLS) of Sodium Laureth Sulfate (SLES) in zit? Of een van hun neefjes: Ammonium Lauryl SulfateSodium Myreth Sulfate, etc.? De meeste fabrikanten gebruiken deze reinigingsmiddelen omdat ze veel schuim produceren en goedkoop zijn. Maar SLS reinigt zo sterk, dat het ook gebruikt wordt om garagevloeren te reinigen en motoren te ontvetten. En wat veel erger is: er is bewezen dat het op lange termijn kankerverwekkend is. Het Amerikaanse "College of Toxiology" zegt dat SLS gedurende ongeveer vijf dagen in ons lichaam blijft, nadat we onze huid of haren ermee gewassen hebben. Uit andere onderzoeken is gebleken dat het gemakkelijk door de huid wordt opgenomen en in onze bloedbaan terechtkomt, waarna het zich kan ophopen in het hart, de lever, de longen en de hersenen. Toch wordt SLS nog steeds in de meeste schuimende reinigingsproducten toegepast - zelfs in sommige tandpasta's! Ook shampoos van natuurlijke merken bevatten soms SLS of Ammonium Lauryl Sulfate. Vaak staat er dan bij dat het van kokosnoot afkomstig is, om ons ervan te overtuigen dat het natuurlijk is en dus veilig. Niets is echter minder waar!